Sara Kroos

Leesvoorstelling Sara Kroos

donderdag 18 april 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Alex Ploeg

Ultimatum

zaterdag 30 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Bertolf

Soelaas

zaterdag 23 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Matroesjka

Brainwash

zaterdag 16 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Rosanne Philippens e.a.

Enescu Octet

dinsdag 12 maart 2019 | Dorpskerk Abcoude, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Programma van 2018 – 2019

Onderstaand volgt een overzicht van ons programma voor het seizoen 2018-2019. Het programma kan altijd onderhevig zijn aan wijzigingen, meldt u zich daarom aan voor onze nieuwsbrief, dan bent u altijd op de hoogte!

zaterdag 02 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper - Turks Fruit

Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Turks Fruit

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren.

€ 25,00 (CJP: € 17.50)
donderdag 07 maart 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Kiki Schippers en Elke Vierveijzer - Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

Kiki Schippers en Elke Vierveijzer

Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

Allebei komen ze van de Koningstheateracademie in Den Bosch, de cabaretopleiding bij uitstek, waar Elke startte in het jaar dat Kiki afstudeerde. Ze vonden elkaar daar en nog steeds in de liefde voor het literaire lied en hun grote stemmen mengen feilloos met elkaar en klinken als een klok. Buiten dat ze elkaar bellen om lang zal ze leven te zingen wanneer een van beiden jarig is, graag met elkaar sparren en samenwerken, zijn ze ook nog eens elkaars grootste fan. Dat kan niet anders dan een bijzondere avond opleveren!

€ 22,50 (CJP: € 16,00)

Nog beperkt kaarten beschikbaar

zaterdag 09 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Jan Beuving en Patrick Nederkoorn - Leuker kunnen we het niet maken

Jan Beuving en Patrick Nederkoorn

Leuker kunnen we het niet maken

Hoeveel soorten belasting zijn er? Wie likte eigenlijk al die blauwe enveloppen dicht? En kunnen we het écht niet leuker maken? Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken voor u in de kleinste letters en de grootste valkuilen van onze belastingdienst maar leggen ook de liefde bloot achter al die bureaucratie. Dé voorstelling met toegevoegde waarde!

€ 18,00 (CJP: € 12,50)
Uitverkocht
dinsdag 12 maart 2019 | Dorpskerk Abcoude, 20:15 uur
Rosanne Philippens e.a. - Enescu Octet

Rosanne Philippens e.a.

Enescu Octet

Met speciaal door Rosanne Philippens uitgenodigde muzikale vrienden, allen musici van zeer hoog niveau, speelt ze in dit programma het door haar tot de allermooiste muziek verklaarde Enescu Octet voor strijkers. Tot het ensemble behoren ook Rosanne’s zus Julia Philippens, eveneens een gezegend viooltalent, en Niek Baar, de laatste winnaar van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back (2018).

€ 20,00 (CJP: € 14,00)
zaterdag 16 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Matroesjka - Brainwash

Matroesjka

Brainwash

In Brainwash fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar Brainwash. Je weet dat je het wilt.

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
zaterdag 23 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Bertolf - Soelaas

Bertolf

Soelaas

Na zijn zeer goed ontvangen eerste theaterprogramma Bloedlijn komt Bertolf nu met een nieuwe show getiteld Soelaas. De regie is, net als bij Bloedlijn, in handen van Diederik van Vleuten. Bertolf zegt: ‘Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar.’ In Soelaas onderzoekt Bertolf hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft híj eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Misschien allebei? Hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert? In dit programma speelt Bertolf muziek van zijn nieuwste album en de allermooiste liedjes van z’n vorige platen. Al dit fraais wordt aangevuld met songs van zijn muzikale helden zoals Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon. Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost.

€ 20,00 (CJP: € 14,00)
zaterdag 30 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Alex Ploeg - Ultimatum

Alex Ploeg

Ultimatum

Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre.

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
donderdag 04 april 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
The Four Baritones - In Concert

The Four Baritones

In Concert

De Four Baritones is een ensemble dat in 1999 begon toen vier vrienden, William Raaijman, Erik Abbink, Ties Mellema en Niels Bijl besloten dat het tijd was om hun gedeelde liefde voor de baritonsaxofoon te combineren. Een aantal jaren speelden en tourden ze, met origineel repertoire en gewaagde arrangementen van Beethoven, Led Zeppelin en vele anderen. Maar helaas, het ensemble kwam tot een abrupt einde toen Erik verhuisde naar Canada en, een paar jaar later William helaas overleed, ver voor zijn tijd ....Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en een aantal jaren geleden hebben Ties Mellema en Niels Bijl besloten het ensemble nieuw leven in te blazen, nu met Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande jazz-baritonsaxofonist en Tini Thomsen, die zich ontpopt heeft als uniek veelzijdige saxofoniste in zowel klassieke orkesten en ensembles als in pop- en jazzgroepen, waaronder haar eigen pop/jazz/funkgroep Max Sax. Deze brede opzet blijkt een groot succes: het heeft vele musici geïnspireerd om het initiatief te kopiëren en componisten getriggerd om te schrijven voor dit ensemble. Ties en Niels zijn nog steeds de ruggengraat van de oorspronkelijke vier baritons, En, door de jaren heen, zijn er verschillende beroemde baritonspelers uitgenodigd om deel uit te maken van en mee te spelen in het ensemble, om het veelzijdige concept van deze groep te waarborgen.

€ 22,50 (CJP: € 16,00)
zaterdag 13 april 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Dolf Jansen - Bijna (try-out)

Dolf Jansen

Bijna (try-out)

Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt Dolf Jansen geregeld naar andere vormen, een andere toon. In het voorjaar van 2018 leverde dat een tour op met westcoastmuziek en veel seks en drugs en rotondes, met de LSB Experience, in The Story of the Troubadour. In het voorjaar van 2019 worden het verhalen. Geen keihard cabaret, geen stampende stand up, maar verhalen. Met, natuurlijk, genoeg ruimte voor humor, improvisatie en poëzie, maar vooral verhalen. Bijna, zo heet de voorstelling. De ondertitel: 7 verhalen over onderweg zijn, en 1 over aankomen. Verhalen over de grote ingewikkelde wereld en je plek daarin, verlangen en verliezen, onverwachte afslagen en ontmoetingen die het allemaal de moeite waard maken. Verhalen over het leven. Want ook het leven is natuurlijk niet meer dan onderweg zijn, de vraag is alleen waarheen..

€ 18,00 (CJP: € 12,50)
Uitverkocht
donderdag 18 april 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Sara Kroos - Leesvoorstelling Sara Kroos

Sara Kroos

Leesvoorstelling Sara Kroos

Tot eind maart 2019 speelt Sara Kroos haar in de pers luid bejubelde voorstelling Zonder Verdoving. Het Algemeen Dagblad noemde deze ‘Sara’s beste show ooit’ en gaf het programma het maximum van 5 sterren. Trouw, NRC Handelsblad en De Telegraaf waren met 4-sterrenrecensies al even enthousiast. Al tijdens deze huidige theatertour is Sara traditiegetrouw alweer druk aan het schrijven voor de volgende show. Direct na afloop van Zonder Verdoving geeft zij een aantal leesvoorstellingen met de teksten en verhalen voor haar nieuwe programma waarvan de titel op dit moment nog niet bekend is. We noemen het voorlopig: ‘Leesvoorstelling Sara Kroos’. Dus als u aan de wieg wilt staan van een nieuwe Sara Kroos-show: snel boeken.

€ 17,50 (CJP: € 12,50)
zaterdag 20 april 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Aart Staartjes en Victor Reinier - Een goed mens (geannuleerd)

Aart Staartjes en Victor Reinier

Een goed mens (geannuleerd)

Helaas kan de voorstelling 'Een goed mens' in ons theater geen doorgang vinden. Juist tijdens de periode dat de teksten voor het toneelstuk moesten worden geleerd en repetities gehouden, kampte Aart Staartjes met gezondheidsproblemen. Daardoor zag hij zich onlangs genoodzaakt zijn rol terug te geven. Hij maakt het overigens weer goed maar is niet fit genoeg om de rol alsnog te spelen. Wel heeft producent Hummelinck Stuurman acteur Jules Croiset bereid gevonden de rol van Aart Staartjes over te nemen, maar op de datum dat de voorstelling in ons theater op het programma staat, is Croiset niet beschikbaar. En evenmin heeft Theater Piet Mondriaan een andere geschikte datum binnen dit theaterseizoen kunnen vinden om de voorstelling alsnog te laten doorgaan. Degenen die in de voorverkoop kaarten voor het toneelstuk hebben gekocht, zijn inmiddels persoonlijk benaderd, ook met ook de vraag of men het geld voor de entreekaarten wil terugontvangen of dat men wil omruilen voor een andere voorstelling in het lopende seizoen.

Uitverkocht
zaterdag 18 mei 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Ellen ten Damme - Ellen ten Damme tries out

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme tries out

Wegens het enorme succes van ‘PARIS-BERLIN’ heeft Ellen ten Damme besloten deze theatertour in het najaar van 2018 met enkele maanden te verlengen. Met als hoogtepunt een optreden in Koninklijk Theater Carré op 16 november 2018. En dan komt Ellen in het najaar van 2019 met een nieuwe show. Ten behoeve van dit programma zal zij in het voorjaar van 2019 nieuwe nummers in ons theater gaan ‘try-outen’ in een kleine en intieme bezetting.

€ 22,50 (CJP: € 16,00)
Uitverkocht