Bartho Braat en Jette van der Meij

Gare de Lyon

zaterdag 14 april 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Joris Linssen & Caramba

Serenade

zaterdag 17 maart 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Hans Dorrestijn & friends

Neurosen en andere hobby’s

zaterdag 17 februari 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

MATZER Theaterproducties

Niemand wacht op je – een politieke vlucht

woensdag 31 januari 2018 | Raadzaal Gemeentehuis Mijdrecht, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Kirsten van Teijn

Zalf

zaterdag 27 januari 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Meer informatieBestel kaarten

Programma van 2017 – 2018

Onderstaand volgt een overzicht van ons programma voor het seizoen 2017-2018. Het programma kan altijd onderhevig zijn aan wijzigingen, meldt u zich daarom aan voor onze nieuwsbrief, dan bent u altijd op de hoogte!

zaterdag 27 januari 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Kirsten van Teijn - Zalf

Kirsten van Teijn

Zalf

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Als kind ingepakt in een krabpakje, als puber in coltruien en nu wil ze uitpakken, want het brandt. Kirsten vraagt zich af: ‘Moet men krabben waar het jeukt?’ Soms moet je niet krabben, maar het laten jeuken. Want als je op één plek krabt, begint het ergens anders weer te jeuken en als iemand zegt ‘stop’ wordt het alleen maar erger. Kirsten stopt niet, ze is pas begonnen. Haar tweede avondvullende programma is een muzikale cabaretvoorstelling die de jeuk naar het theater brengt maar ook de zalf.

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
woensdag 31 januari 2018 | Raadzaal Gemeentehuis Mijdrecht, 20:15 uur
MATZER Theaterproducties - Niemand wacht op je – een politieke vlucht

MATZER Theaterproducties

Niemand wacht op je – een politieke vlucht

MATZER theaterproducties zet het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in een actuele voorstelling. Gespeeld in het hart van de politieke arena: de raadzaal. Op een cruciaal moment, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wilt MATZER inspireren om na te denken over jouw rol in deze samenleving. En het gesprek op gang brengen tussen burgers en politici om elkaars behoeften, motivaties en mogelijkheden beter te leren kennen.

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
zondag 04 februari 2018 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 15:30 uur
Hilbert Geerling - Nico Met Zijn Kliko

Hilbert Geerling

Nico Met Zijn Kliko

Vieze touwtjes, kapotte snotlappen en zo veel mogelijk andere rotzooi. Nico spaart het allemaal. Hij struint over straat op zoek naar de rommel die mensen achter hebben gelaten. Want je wilt niet weten wat voor prachtige dingen je met die troep kunt doen! Nico laat het met alle plezier zien. Hij trekt het ene verhaal na het andere uit zijn kliko, waarbij de goocheltrucs je om de oren vliegen. Niet achterom kijken… Niet met je ogen knipperen… Want als je iets mist, dan lig je ’s avonds in je bed te balen als een stekker! Een hilarische goochelvoorstelling zoals je nog nooit gezien hebt!

€ 10,00

Nog beperkt kaarten beschikbaar

donderdag 08 februari 2018 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Van Ligten en van der Poel - Forever 27

Van Ligten en van der Poel

Forever 27

Forever 27 is de benaming voor een groep van legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden, werd het verband voor het eerst gelegd en een club gesuggereerd. Later voegden o.a. Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse, Jeff Buckley en met terugwerkende kracht bluesgitarist Robert Johnson zich tot de club. In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl, gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik. Deze muzikanten inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+) die er voor gekozen hebben een programma samen te stellen met songs van deze club 27, en daarmee het theater in te gaan. Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
zaterdag 10 februari 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Martijn Kardol - Bang

Martijn Kardol

Bang

Martijn Kardol won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat nog geen cabaretier ooit eerder is gelukt. Het NRC noemde hem ‘indrukwekkend’ en Dagblad van het Noorden ‘een geweldige winnaar’. 'Bang' is het cabaretdebuut van deze doodgewone jongen uit Barneveld, waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. Naast cabaretier is Martijn radiomaker bij 3FM en heeft hij een radiocolumn in de ochtendshow van Domien Verschuuren. Ook studeerde hij, zonder specifieke reden, Zweeds en sociologie…Uit het juryrapport van het Leids Cabaret Festival: ‘Martijn is als geen ander in staat met hele kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Dat is een bijzonder talent, en het levert een prachtige combinatie van rust en hilariteit op.’

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
zaterdag 17 februari 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Hans Dorrestijn & friends - Neurosen en andere hobby’s

Hans Dorrestijn & friends

Neurosen en andere hobby’s

Waarom zijn artiesten vaak zulke zenuwenlijders? Omdat ze anders geen reden meer hadden om op het podium te doen alsof ze de wereld in hun zak hebben. De leukste humor is een vlucht naar voren, recht omhoog, uit de duisternis. Hans Dorrestijn, Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze zijn ervaringsdeskundigen, zowel op neurotisch als artistiek gebied. Samen gaan ze uw leed te lijf onder het motto: je bent pas echt ziek als je niet meer om je eigen ellende kunt lachen. Het vaste trio zal geregeld worden versterkt door een speciale gast: een schrijver, dichter, cabaretier, zanger of muzikant in vergelijkbare wanhopige omstandigheden.

€ 22,50 (CJP: € 16,00)

Nog beperkt kaarten beschikbaar

zaterdag 24 februari 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Renée Soutendijk en Victor Reinier - Roem

Renée Soutendijk en Victor Reinier

Roem

Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend van het prachtige De Kus, schreef speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk een treffend toneelstuk. Roem voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt?

€ 25,00 (CJP: € 17,50)
zaterdag 03 maart 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Katarina Vermeulen and the Random Dudes / Esther Groenenberg en band - dubbelconcert: Skyscrapers en Carole King – A Natural Women

Katarina Vermeulen and the Random Dudes / Esther Groenenberg en band

dubbelconcert: Skyscrapers en Carole King – A Natural Women

Zangeres Katarina Vermeulen, dochter van cabaretier/zanger Bram Vermeulen, heeft een nieuw album: Skyscrapers. Dit derde album is tevens de titel van dit concert, vol met zelfgeschreven Engelstalige nummers met een grote variëteit aan sferen en stijlen. Van pop/rock tot authentieke blues, van lome jazz tot soul en country. Maar allemaal met een en hetzelfde gegeven: de prachtige loepzuivere stem van Katarina.Zangeres Esther Groenenberg brak door met de grote Youtube-hit Oh meisje en leverde sindsdien drie pareltjes van albums af. Vanavond brengt ze een ode aan haar grote idool, de alom bewonderde Amerikaanse zangeres Carole King, bekend van hits als A Natural Woman, You’ve Got A Friend en The Loco-motion. Kings grote meesterwerk Tapestry uit 1971 staat centraal, aangevuld met talloze hits die ze schreef voor andere artiesten en uiteraard de muziek van haar soulmate James Taylor.

€ 20,00 (CJP: € 14,00)
zaterdag 10 maart 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Jochen Otten - Troosten

Jochen Otten

Troosten

troos·ten (troostte, heeft getroost) 1: Iets doen of zeggen waardoor iemands verdriet wat minder wordt. 1: opbeuren…Hoe zou het zijn om iemand te kunnen troosten? Jochen heeft vooralsnog geen idee. Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen zult u zich getroost weten door zijn spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal.

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
zaterdag 17 maart 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Joris Linssen & Caramba - Serenade

Joris Linssen & Caramba

Serenade

In de vijfde voorstelling van de Nederlandstalige band met Mexicaanse peper draait het om de lofzang. Serenade is geïnspireerd op het Mexicaanse gebruik een orkestje in te huren om je geliefde het hof te maken of je overleden helden te eren. Op Allerzielen (in Mexico ‘Día de los muertos’ ) maakte de groep een rondreis langs belangrijke plekken van overleden Nederlandse artiesten. Om ze te eren met een lied. En in de zomer stonden de amigo’s onder menig balkon een liefdeslied te zingen. Joris Linssen en zijn vrienden smeden deze verhalen en liedjes aaneen tot een hartverscheurende en hilarische voorstelling. Een ode aan het leven, de liefde en de muziek.

€ 20,00 (CJP: € 14,00)
zaterdag 31 maart 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Huub van der Lubbe - Wat Speelt

Huub van der Lubbe

Wat Speelt

Wat Speelt is het nieuwe theaterprogramma van Huub van der Lubbe. Een programma vol muziek. Huub vertelt de verhalen achter zijn liedjes, het eerste idee, de inspiratiebronnen. Bijzondere gebeurtenissen, ontmoetingen en toevalligheden. Over helden als Cuby, Solomon Burke, Joe Cocker en Ramses Shaffy. Maar ook over onbekende grootheden die zijn muzikale geschiedenis bepaalden.

€ 20,00 (CJP: € 14,00)

Nog beperkt kaarten beschikbaar

zaterdag 07 april 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Jeroen van Merwijk - Lucky! (try-out)

Jeroen van Merwijk

Lucky! (try-out)

Een solovoorstelling voor twee persoonlijkheden Lucky zegt: ‘Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky.’

€ 15,00 (CJP: € 10,50)
zaterdag 14 april 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Bartho Braat en Jette van der Meij - Gare de Lyon

Bartho Braat en Jette van der Meij

Gare de Lyon

Parijs 1942. Twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Zij is jodin, hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet.

€ 20,00 (CJP: € 14,00)
zaterdag 28 april 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Eric Vaarzon Morel, Ericv Vloeimans en David Lucieer - Duende

Eric Vaarzon Morel, Ericv Vloeimans en David Lucieer

Duende

Drie Hollanders begeven zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. De een speelt op zijn flamencogitaar, de ander leest. Een derde blaast hemelse noten de lucht in op zijn trompet. Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden, ze komen in Spanje, Portugal, Brazilie. Ze maken een muzikale reis langs flamenco en jazz. En ontmoeten dichters als Lorca, Pessoa, Drummond de Andrade. Meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

€ 20,00 (CJP: € 14,00)