Ernst Daniël Smid & Four Baritones

Circles

zaterdag 28 oktober 2017 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Bestel kaarten

Ernst Daniël Smid & Four Baritones

Circles

Vijf baritons maken de balans op, elk op een ander punt in hun carrière. Waar is onze muzikale reis begonnen, waarom zijn we eraan begonnen, en waar zijn we nu? Gaan we ergens heen, of draaien we een cirkel en komen weer bij de oorsprong uit? We horen vier baritonsaxofoons samen met een van de kleurrijkste mannelijke zangers van dit moment: Ernst Daniël Smid. In een programma waarin hun verschillende achtergronden voorbij komen: popmuziek, klassiek, jazz, moderne muziek en misschien wel opera!

Sinds zijn zangopleiding aan het Amsterdams Conservatorium vertolkte Ernst Daniël Smid grote operarollen, van Carnegie Hall tot De Nederlandse Opera. In 1990 volgde een tweede doorbraak met zijn legendarische rol als Javert in de eerste grote Van den Ende- musical Les Misérables. Daarna volgden o.a. Sweeney Todd en The Sound of Music.

In 1992 bracht hij zijn eerste solo-cd uit met Nederlandstalige chansons en liederen, waarvoor hij de Zilveren Harp ontving. Samen met de Four Baritones maakt hij nu de balans op van zijn glansrijke carrière.

Four Baritones is een uniek saxofoonkwartet, want het bestaat uit 4 prominente baritonsaxofonisten: Ties Mellema, Niels Bijl, coryfeeën uit de klassieke saxofoonwereld, Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande jazz baritonsax; en Tini Thomsen, te horen in zowel popgroepen, jazzensembles als in het Metropole Orkest.

Ze spelen origineel repertoire en gewaagde arrangementen van bijvoorbeeld Beethoven en Led Zeppelin, en speciaal voor hen geschreven muziek. De baritonsax is de meest flexibele van alle saxofoons. Door de jaren heen zijn er verschillende beroemde baritonsax-spelers uitgenodigd om deel uit te maken van de steeds veranderende line-up van het ensemble. Nu vroegen ze een andere beroemde bariton: Ernst Daniël Smid!