Eric Vaarzon Morel, Eric Vloeimans en David Lucieer

Duende

zaterdag 28 april 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Bestel kaarten

Eric Vaarzon Morel, Eric Vloeimans en David Lucieer

Duende

Drie Hollanders begeven zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. De een speelt op zijn flamencogitaar, de ander leest. Een derde blaast hemelse noten de lucht in op zijn trompet. Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden, ze komen in Spanje, Portugal, Brazilie. Ze maken een muzikale reis langs flamenco en jazz. En ontmoeten dichters als Lorca, Pessoa, Drummond de Andrade. Meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

Op het podium duelleren Eric Vloeiman, Eric Vaarzon Morel en David Lucieer met elkaar op het scherpst van de snede, alle drie met hun sterkste wapens. Eric en Eric met hun muziek David met zijn taal en mimiek. Woorden worden ritme, muziek wordt taal, grenzen vervagen. In de Hollandse winter brengen zij in het theater schroeiende zon, Latijnse liefde en een lome siësta.

Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel zijn, elk op hun eigen gebied en ook samen, ervaren bespelers van de grote Nederlandse theater- en concertzalen. In de kwaliteitsmuziek zijn zij met hun optredens ook bij het grotere publiek bekend. Onder meer door regelmatige optredens op t.v. bij DWDD, Vrije Geluiden, Podium Witteman, Klokhuis;  en door hun bijdragen aan grote Nederlandse publieksfilms. Ook op buitenlande podia zijn beiden zeer geziene gasten.

David Lucieer studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, richting toneel. Hij acteerde o.a. in De geschiedenis van de familie Avenier van Maria Goos,  in Op hoop van zegen van Herman Heijermans, De Meeuw van Tsjechov in regie van Gerardjan Rijnders en in De Kersentuin.

Rollen in film en op televisie speelde David Lucieer o.a. in Grijpstra & de Gier, SpangaS, Den Uyl en de affaire Lockheed, Komt een vrouw bij de dokter en in de populaire tv-serie Dokter Deen bij  Omroep MAX. Ook kreeg hij één van de hoofdrollen in de film Verliefd op Ibiza.

flamencogitaar: Eric Vaarzon Morel, trompet: Eric Vloeimans, tekst: David Lucieer