New Cool Collective

Electric Monkey Sessions 2

zaterdag 29 september 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Bestel kaarten

New Cool Collective

Electric Monkey Sessions 2

2018 is een feestelijk jaar voor New Cool Collective (NCC): de band bestaat maar liefst 25 jaar! Het voorjaar stond in het teken van het onlangs verschenen album Electric Monkey Sessions 2. Daarnaast komt op vrijdag 14 september 2018 het album XXV uit. XXV bevat een selectie muzikale hoogtepunten uit het bestaan van de band. Kortom: NCC staat het hele jaar volop in de schijnwerpers.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Het begon allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen met Benjamin Herman en DJ Graham B. Terwijl Graham B. platen draaide, speelde Benjamin, een unieke combinatie. Uiteindelijk leidde dit tot het achtkoppige NCC, waarmee de band ontelbaar vaak heeft getourd langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld. En NCC speelt ook op de meeste gerenommeerde rock- en popfestivals, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte NCC afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame. Altijd op hun eigen manier, en altijd feest.

De band werd bekroond met veel prijzen waaronder meerdere Edisons en een Gouden Kalf. NCC is een hechte eenheid geworden die niet meer weg te denken is bij live televisieprogramma’s, theaters, grote podia, de jaarlijkse Uitmarkt in Amsterdam, kleine clubs, jazzfestivals, popfestivals, wereldmuziekfestivals en alles wat je maar kunt bedenken.

LET OP: Bij het concert: beperkt stoelen in de zaal, een geopende bar, statafels voor de drankjes en ruimte voor dansen en swingen. Zoals bij de clubtours. Kortom: feest!