Alex Roeka en band

En Toen Ineens

donderdag 31 januari 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur

Bestel kaarten

Alex Roeka en band

En Toen Ineens

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies.

In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn liedjes als Neem dit kleine hart van mij, Vuur en ijs, Kermis in Ravenstein, Lege ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen.
En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.

En Toen Ineens laat in een wervelend -programma de hele Alex Roeka zien, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar. Het is een glorieuze samenvatting van een veelbewogen, gedreven en eigenzinnig zangersleven.

Voor het lied Noem ’t geen liefde kreeg hij in 2000 de Annie M.G. Schmidtprijs en twee van zijn cd’s werden bekroond met een Edison:
Beet van Liefde in 2009 en Gegroefd in 2013. In november 2017 ontving Alex de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret.

Zang en gitaar Alex Roeka
Gitaren, piano, bas, samples en zang Reyer Zwart
Drums en percussie Jeroen Kleijn