Van Ligten en van der Poel

Forever 27

donderdag 08 februari 2018 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur

Bestel kaarten

Van Ligten en van der Poel

Forever 27

Forever 27 is de benaming voor een groep van legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden, werd het verband voor het eerst gelegd en een club gesuggereerd. Later voegden o.a. Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse, Jeff Buckley en met terugwerkende kracht bluesgitarist Robert Johnson zich tot de club. In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl,  gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik.

Deze muzikanten inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+) die er voor gekozen hebben een programma samen te stellen met songs van deze club 27, en daarmee het theater in te gaan.

Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert. Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice.

Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

Erwin van Ligten is een virtuoze gitarist die werkte met o.a.  Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Julya Lo’ko, Frederique Spigt, Michel van Dijk, the Alessi Brothers en Berget Lewis. Hij produceerde albums voor Cees Meerman, Julia Lo’ko, Astrid Seriese en Micheline van Hautum. In de Volkskrant wordt hij de Nederlandse Ry Cooder genoemd.

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stemactrice. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt ook stukken van anderen zoals van Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix. Haar laatste theatervoorstelling Electric Lady werd zeer goed ontvangen door de pers met viersterren-recensies in Het Parool en de Volkskrant. Beatrice, die geroemd wordt vanwege haar gloedvolle soulvolle stem ‘met een rauw randje’, gaat voor het eerst sinds lange tijd weer Engelstalig zingen!

Erwin Van Ligten: gitaren en zang, Beatrice van der Poel: zang, gitaar en lapsteel