De Partizanen

Het leven an sich (try-out)

zaterdag 09 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Uitverkocht

De Partizanen

Het leven an sich (try-out)

Lieve Partizaniër/beste geïnteresseerde,

Op het moment van schrijven duurt het nog een jaar voordat u naar dit optreden kunt gaan kijken. In een jaar kan veel gebeuren. En wij houden niet van valse beloftes. We houden het dus kort.
Belofte 1: Het wordt geen voorstelling over hoe het is om voor het eerst vader te zijn. Dat lijkt gezien ons beider privélevens op zo’n korte termijn geen haalbare kaart. Dat is dus alvast een hele geruststelling.
Belofte 2: Wij gaan er alles, maar dan ook echt alles aan doen om u te verbazen, te verwarren, te ontroeren en heel hard te laten lachen.
Wij zullen u kortom op geheel Partizaanse wijze kennis laten maken met: het leven an sich. We zien u graag!

Thomas en Merijn, De Partizanen

In 2013 wint het duo moeiteloos de jury- en de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2013. Hun debuutprogramma De Partizanen werd in 2015 bekroond met de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende nieuwkomers. En u kent De Partizanen vast van DWDD waar zij sinds januari 2017 de nieuwe huiscabaretiers zijn en iedere vrijdag de week afsluiten met hun Weekdesk of van de columns bij het radioprogramma Spijkers met Koppen.

De pers over Welkom in Partizanië:

NRC: ‘Het surrealisme past hun goed. In hoog tempo spelen Gast en Scholten een lachwekkende sketchshow.’

8weekly: ‘Als je er dan toch voor kiest niks zinnigs te zeggen, daar bewust mee aan de slag gaat en vervolgens met sketches komt die allemaal raak zijn, ja, dan ben je als cabaretduo De Partizanen heel goed bezig. (…) Bovendien duurt geen sketch te lang. Integendeel, de voorstelling had nog best wat langer mogen duren.’

Theaterkrant: ‘Ze zijn jong, snel en heel grappig (…) waarmee De Partizanen opnieuw laten zien een geheel eigen stijl te hebben waarmee ze de zaal volledig plat kunnen spelen.’

Het Parool: ‘Een snelle stroom van absurdistische sketches. (…) Inventief, idioot en vooral erg geestig.’