Rosanne en Julia Philippens met Xavi Torres Vicente en Clemens van de Feen

Meeting Point

zaterdag 09 december 2017 | Dorpskerk Abcoude, 20:15 uur

Bestel kaarten

Rosanne en Julia Philippens met Xavi Torres Vicente en Clemens van de Feen

Meeting Point

In samenwerking met Abcoude Concerten

Meeting Point creëert een podium voor twee zussen, Rosanne Philippens als klassiek violiste en Julia Philippens als jazzvioliste, waarbij het publiek in één avond van twee walletjes mag eten. Rosanne zal muziek spelen van Beethoven en Szymanowski. En Julia zal muziek van Chick Corea en Victor Young laten horen. De zussen worden bijgestaan door pianist Xavi Torres Vicente en bassist Clemens van de Feen die zich beiden als een kameleon aan de verschillende stijlen zullen aanpassen.

Rosanne en Julia gaan ook samenspelen en dat betekent dat beiden af en toe uit hun comfort zone stappen om de ander op te zoeken. Op die manier komt onder andere het dubbelconcert van Bach voorbij, muziek van de jazzklarinettist Eddie Daniels, Chick Corea, Grapelli/Menuhin en nog veel meer. Een belofte voor een bruisende avond!

Rosanne begon op driejarige leeftijd met viool spelen. Behaalde in 2009 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag haar diploma summa cum laude. Won dat jaar ook het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. In 2014 besloot ze haar masterstudie aan de Hochschule für Musik „Hanns Eisler“ Berlijn bij Ulf Wallin met de hoogst mogelijke cijfers.

Speelde als soliste o.a. met het Noord-Nederlands Orkest, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Barcelona Symphony Orchestra, het Stuttgart Philharmoniker, het Dalasinfoniettan, het Hermitage State Orchestra te Sint Petersburg, het Pforzheim Kammerorchester, het Philharmonisches Orchester Freiburg, etc.

Op persoonlijke voorspraak van Janine Jansen bespeelt Rosanne de ‘Barrere’Stradivarius uit 1727, de viool waar Janine Jansen vijftien jaar op speelde. Dit uitzonderlijke instrument wordt Rosanne ter beschikking gesteld door het Elise Mathilde Fonds en Coen van Beuningen.

Julia speelt viool vanaf haar vierde jaar. Begon haar studie klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ontdekte echter snel haar liefde voor improvisatie en verliet Den Haag om jazz viool te gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Net als haar zus Rosanne behaalde zij haar diploma summa cum laude. Nauwelijks afgestudeerd werd zij aan het conservatorium aangesteld als docente jazzviool.

Julia is medeoprichter van het ensemble Fuse dat zich afgelopen jaar in de kijker speelde  met optredens als ‘huisband’ bij Podium Witteman, op Radio 4 en bij De Wereld Draait Door. Trad op in o.a. het Koninklijk Concertgebouw, Paradiso, Melkweg, Carré, Gelredome, Sportpaleis (Belgium) en de Amsterdam ArenA.