Carlijn van Ramshorst

Mrs. Picasso

zaterdag 25 mei 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur

Bestel kaarten

Carlijn van Ramshorst

Mrs. Picasso

Soms is er voor Ab- Art goede aanleiding om samen te werken met lokale initiatieven op het gebied van podiumkunst of culturele evenementen. Nu is dat het geval bij het toneelstuk Mrs. Picasso. Het initiatief voor dit toneelstuk door Carlijn van Ramshorst ligt bij café-restaurant De Eendracht, waar het al eerder met groot succes word opgevoerd.

Mrs. Picasso is een unieke solo voorstelling over de strijd tussen kunst en liefde, verteld door de ogen van twee vrouwen van de grote schilder Pablo Picasso. Aan het woord komen Olga Khokhlova, van wie Picasso nooit is gescheiden en Françoise Gilot, de enige vrouw die Picasso ooit durfde te verlaten.

Beide vrouwen worden door Carlijn van Ramshorst ijzersterk neergezet in een boeiende performance. Het stuk onderzoekt de grenzen tussen liefde en kunst, tussen waanzin en verstand en tussen gaan en blijven. De derde vrouw in het stuk is Carlijn zelf, die op speelse en brutale wijze de theaterconventies doorbreekt in een directe dialoog met het publiek. Zoals schrijver en regisseur Harry Piekema zegt: ‘Carlijn zou zo de muze van Picasso geweest kunnen zijn’.

Mrs. Picasso debuteerde in Shanghai en stond vervolgens op het Amsterdam Fringe Festival. Daarna speelde Mrs Picasso in het museum ‘Beelden aan Zee’ in Scheveningen, omringd foor de beelden van Picasso.
Mrs. Picasso reist momenteel door Europa.

Uit de media over Mrs Picasso:
“It isn’t difficult for the audience to be captivated from the minute Ramshorst enters the stage and stay engaged with the emotional turmoil of the tale of two women in Picasso’s life. Ramshorst’s acting truly captures the essence of Khokhlova. It’s intense and heartbreaking, truly enjoyable to watch.” (Time Out Shanghai)

Over de actrice: Carlijn van Ramshorst is terug op Nederlandse bodem na 4 jaar in Shanghai te hebben gespeeld in Engelstalige producties, waaronder No Exit en Interview. Naast haar voorstellingen van Mrs. Picasso is ze te zien in de symphonische film Firebird die langs grote orkestzalen in de wereld reist. Carlijn speelt hierin de vrouw van Gijs Scholten van Aschat.
Bij kinderen is Carlijn bekend als de presentatrice/actrice van Huisje Boompje Beestje op NPO3, dat zij 5 jaar met veel plezier heeft gepresenteerd.

Een voorproefje van de voorstelling: https://www.mrs-picasso.com/gallery.

LET OP: DIT TONEELSTUK IS GEHEEL IN HET ENGELS