Remy van Kesteren

Releave

zaterdag 16 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Bestel kaarten

Remy van Kesteren

Releave

Als klassiek geschoolde harpist gaat Remy van Kesteren op ontdekkingstocht naar andere genres, zoals pop, minimal techno en improvisatie. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen composities: een mengeling van neoklassieke minimal, electronica en jazz, waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden. Remy durft met zijn muziek het avontuur op te zoeken en experimenten aan te gaan.

In deze voorstelling gaat Remy een samenwerking aan met het Blauwe Uur, een collectief van lichtkunstenaars die erom bekend staan een ruimte om te kunnen toveren in een poëtische nieuwe wereld.

Op zijn tiende studeerde Remy van Kesteren al aan het Utrechts Conservatorium en hij kwam er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij ‘summa cum laude’ zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Al voordat hij was afgestudeerd, organiseerde hij twee succesvolle edities van zijn eigen Dutch Harp Festival. Hij won de grootste internationale harpcompetitie ter wereld, speelde onder meer in Carnegie Hall te New York en op Night of the Proms en werkte samen met ballet-choreograaf Hans van Manen. Hij bracht een plaat uit bij het prestigieuze Deutsche Grammaphone, zijn debuutalbum Tomorrow Eyes. En in 2016 won hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor klassieke musici.

Dit voorjaar ging zijn eerste eigen geschreven compositie voor harp, band en orkest in première bij Het Nationaal Ballet in een samenwerking met choreograaf Ernst Meisner. Kortom: Remy van Kesteren is echt een hele grote.

Uit de media over Remy van Kesteren:

Jaap van Zweden: ‘Remy is zowel technisch als muzikaal een uitzonderlijk musicus.’

Matthijs van Nieuwkerk, DWDD: ‘Een ware revolutie in de harpwereld.’

Mark van de Voort, VPRO Gids: ‘Remy van Kesteren geldt inmiddels als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment.’