Bertolf

Soelaas

zaterdag 23 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Bestel kaarten

Bertolf

Soelaas

Na zijn zeer goed ontvangen eerste theaterprogramma Bloedlijn komt Bertolf nu met een nieuwe show getiteld Soelaas. De regie is, net als bij Bloedlijn, in handen van Diederik van Vleuten.

Bertolf zegt: ‘Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar.’ In Soelaas onderzoekt Bertolf hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft híj eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Misschien allebei? Hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert?
In dit programma speelt Bertolf muziek van zijn nieuwste album en de allermooiste liedjes van z’n vorige platen. Al dit fraais wordt aangevuld met songs van zijn muzikale helden zoals Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon. Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost.

Bertolf Lentink speelde eerder in de band van Ilse De Lange. Zijn solocarrière explodeerde in 2008 met de hitsingle Another Day. Na twee succesvolle theatertournees met de band Her Majesty, een tournee met Kasper van Kooten en het eerder genoemde Bloedlijn, waarin hij zich ontpopte tot erg prettige verteller, keert Bertolf nu terug in de theaters met een fonkelnieuwe cd op zak, tevens getiteld Soelaas.

In 2010 won hij een Zilveren Harp en maakte sindsdien vijf door pers en publiek zeer goed ontvangen soloalbums.

Uit de pers:
de Volkskrant over First & Then: ‘Zo zuiver gezongen en zo precies gearrangeerd klinken singer-songwriters zelden.’
VPRO 3 voor 12 over Bloedlijn: ‘Een concert met humor, zelfspot en zeer hoge muzikale kwaliteit. Een voorstelling van het hoogste niveau’.
Noord-Hollands Dagblad over First & Then: ‘Zijn gitaarwerk en songs staan in Nederland op eenzame hoogte’.

Zang en gitaar Bertolf Lentink
Gitaar Rolf Verbaant
Contrabas Dirk Schreuders
Regie Diederik van Vleuten

already down

wintertime