Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Turks Fruit

zaterdag 02 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur

Bestel kaarten

Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Turks Fruit

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren.

Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Hans Kemna, die indertijd de casting voor de film verzorgde, heeft ook voor de toneelvoorstelling de acteurs gevonden.

Turks Fruit vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal.

Na de première jl. zondag in het DelaMar Theater te Amsterdam verschenen in de pers mooie recensies met veel sterren. de Volkskrant geeft vier sterren en schrijft: ‘Vergeet de roman en vergeet de film: Olga en Erik uit Turks Fruit gaan hun derde leven in.

Naar de roman van Jan Wolkers
Bewerking Sophie Kassies
Regie Hanneke Braam
Met Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever, Debbie Korper