Kiki Schippers en Elke Vierveijzer

Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

donderdag 07 maart 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur

Uitverkocht

Kiki Schippers en Elke Vierveijzer

Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

Allebei komen ze van de Koningstheateracademie in Den Bosch, de cabaretopleiding bij uitstek, waar Elke startte in het jaar dat Kiki afstudeerde. Ze vonden elkaar daar en nog steeds in de liefde voor het literaire lied en hun grote stemmen mengen feilloos met elkaar en klinken als een klok.
Buiten dat ze elkaar bellen om lang zal ze leven te zingen wanneer een van beiden jarig is, graag met elkaar sparren en samenwerken, zijn ze ook nog eens elkaars grootste fan. Dat kan niet anders dan een bijzondere avond opleveren!

Kiki Schippers
Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. In 2014 won ze overtuigend de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten, NRC zag een ‘Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig’ en De Telegraaf vond Wie Kijkt? een ‘veelbelovend debuut’.
In 2016 werd haar lied Er spoelen mensen aan bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen, en in haar vlijmscherpe wekelijkse actuele bijdrages in de media is ze nietsontziend. Maar waar is ze naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden.

Elke Vierveijzer
Elke haalde in 2015 de finale van het Amsterdams Kleinkunst festival. Het Parool schreef: ‘…, haar liedjes bevatten prachtige, haast literaire teksten. Blauwdruk, waarin ze zingt over een beknellend gezinsleven en het zichzelf losweken van haar ouders, is waarschijnlijk het mooiste wat het Amsterdams Kleinkunst Festival dit jaar te bieden had.’
Ze toerde met Michiel Wetzer aan de vleugel, door het land met de succesvolle voorstelling Om te janken zo mooi, een ode aan de overleden zanger en tevens grote inspirator Maarten van Roozendaal. In oktober 2017 ging ze in première met Zonder Genade haar debuutprogramma met eigen liederen. De jury van het Amsterdams Kleinkunst festival noemde haar “een jaloersmakend talent” en de theaterkrant schreef: ‘Vierveijzer gaat een grote toekomst tegemoet’.
Deze avond zal ze, in een dubbelprogramma met Kiki Schippers, haar grote liefde voor het Nederlandse lied vol overgave in de rondte strooien.

Piano Michiel Wetzer