zaterdag 22 september 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Youp van 't Hek - Met de kennis van nu (try-out)

Youp van 't Hek

Met de kennis van nu (try-out)

MAXIMAAL TWEE KAARTEN PER E-MAILADRES Met de kennis van nu is een van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zal het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denkt u zelf?

€ 15.00 (CJP: € 10.00)

Nog beperkt kaarten beschikbaar

zaterdag 29 september 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
New Cool Collective - Electric Monkey Sessions 2

New Cool Collective

Electric Monkey Sessions 2

2018 is een feestelijk jaar voor New Cool Collective (NCC): de band bestaat maar liefst 25 jaar! Het voorjaar stond in het teken van het onlangs verschenen album Electric Monkey Sessions 2. Daarnaast komt op vrijdag 14 september 2018 het album XXV uit. XXV bevat een selectie muzikale hoogtepunten uit het bestaan van de band. Kortom: NCC staat het hele jaar volop in de schijnwerpers. New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller. LET OP: Bij het concert: beperkt stoelen in de zaal, een geopende bar, statafels voor de drankjes en ruimte voor dansen en swingen. Zoals bij de clubtours. Kortom: feest!

€ 20.00 (CJP: € 14.00)
zaterdag 13 oktober 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Sandra van Nieuwland - Human Alien

Sandra van Nieuwland

Human Alien

Hoogstwaarschijnlijk ben je een mens, human. Een écht persoon, een blonde moeder die van aanpakken weet. Een wat introverte zorgzame broer, met een goede baan. Of een ooit succesvolle ondernemer, inmiddels volledig mislukt. Wellicht voel je je weleens anders dan anderen, anders dan jezelf, los van de wereld. Alien.Wat als alles een illusie is, bekeken door een gekleurd vizier? Razend door wat tijd heet in ogenschijnlijk losstaande lichamen met aangekoekte identiteiten. Op zoek naar een eindbestemming die we eigenlijk nooit verlaten hebben… Hoe zou het dan zijn om te leven zónder jezelf? Zonder al die mooie melancholische en spijtige verhalen die je beschermen en tegelijk beperken, als een ruimtepak. Waarvan je altijd dacht dat ze maakten wie je bent. Wie blijft over? Ontsnap aan je eigen persoonlijkheid, stappend in een compleet andere rol. Kan dat?

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 20 oktober 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Tet Rozendal - Mata Hari (geannuleerd)

Tet Rozendal

Mata Hari (geannuleerd)

De voorstelling Mata Hari is geannuleerd. Het impresariaat van actrice Tet Rozendal laat op 7 september 2018 weten dat zij al sinds december 2017 is uitgeschakeld door een hele vervelende hersenschudding. Aanvankelijk liet het zich aanzien dat Tet na enige maanden wel weer kon optreden. Het herstel gaat echter dusdanig langzaam dat dit niet het geval is. Haar gezondheid zal echt voor moeten gaan om later weer op niveau te kunnen presteren." Wellicht wordt de voorstelling in een later stadium nog gespeeld maar vooralsnog is dat allerminst zeker. Diegenen die in de voorverkoop entreekaarten hebben gekocht, zullen persoonlijk worden benaderd. Zij kunnen de entreekaarten omruilen voor een van onze andere voorstellingen in 2018-2019 of krijgen desgewenst hun geld terug.

Uitverkocht
donderdag 25 oktober 2018 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Katinka Polderman - Polderman draagt een steentje bij

Katinka Polderman

Polderman draagt een steentje bij

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid. Het NRC schreef het al: ‘De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.’Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.

€ 17.00 (CJP: € 12.00)
Uitverkocht
zaterdag 27 oktober 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Paul de Munnik - Goed jaar

Paul de Munnik

Goed jaar

Na zijn alom geprezen solodebuut Nieuw komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma Goed Jaar. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met Nieuw is ingeslagen. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater. Paul loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt: het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet blijven worden.Na jaren van grote producties vindt hij het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen, te spelen. Deze voorstelling speelt hij samen met een van Nederlands beste -gitaristen Wouter Planteijdt. Regie Koos Terpstra

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 03 november 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Spinvis - In werkelijkheid

Spinvis

In werkelijkheid

Spinvis en Saartje van Camp spelen een -muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal vertelt niet alles. In Werkelijkheid speelt zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 17 november 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Patrick Laureij - Nederlands Hoop (try-out)

Patrick Laureij

Nederlands Hoop (try-out)

‘Hee man, Patrick also known as de Knot-maestro hier. Mijn tweede show is getiteld Nederlands Hoop. Het zou tof zijn als je langskomt’, aldus Patrick Laureij.In 2017 speelde Patrick zijn vorige show in een eivol Paradiso, stond hij bij Theo Maassen in Carré in het voorprogramma en sloot daar af met een eigen, uitverkochte late night show. En daarvoor stond hij in drie avonden in het voorprogramma van Anouk in een uitverkochte Ziggo Dome. En nu, voor de tweede achtereenvolgende keer, ook weer in Theater Piet Mondriaan…

€ 16.00 (CJP: € 11.00)
Uitverkocht
zondag 18 november 2018 | Theater Piet Mondriaan, 15:30 uur
Ida van Dril en Michiel Schreuders - De rattenvanger

Ida van Dril en Michiel Schreuders

De rattenvanger

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren. Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt. Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij open doet staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint...De rattenvanger van Hamelen wordt verteld door schoonmaakster Adelien en is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn.

€ 9.00
vrijdag 23 november 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Freek de Jonge - De Suppoost (try-out)

Freek de Jonge

De Suppoost (try-out)

Voor het eerst in jaren zal Freek weer helemaal alleen op het toneel staan. In de gedaante van een suppoost volgt het publiek zijn avonturen als zaalwachter in het museum. Voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk. Tussen 14 september en 1 november 2018 exposeren Hella en Freek de Jonge in het Groninger Museum waarbij aan de hand van kostuums, keramieken, foto’s en filmbeelden hun jarenlange samenwerking in beeld wordt gebracht. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de beide exposanten dagelijks aanwezig zullen zijn met optredens en performances. De Suppoost is een nieuwe solo-voorstelling die voortkomt uit deze periode.

€ 17.00 (CJP: € 12.00)
Uitverkocht
zaterdag 24 november 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Lenette van Dongen - Paradijskleier (try-out)

Lenette van Dongen

Paradijskleier (try-out)

Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend.

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
Uitverkocht
donderdag 29 november 2018 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Debby Petter - In mijn hoofd

Debby Petter

In mijn hoofd

In haar vierde solovoorstelling speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat ook? Ze wil hem niet kwijt. Waarom niet? Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk. In mijn hoofd is na Ik ben er nog, Gaandeweg en Bed & Breakfast de vierde monoloog van Debby Petter.

€ 17.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 08 december 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Louise Korthals - Alles is er

Louise Korthals

Alles is er

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger Zonder Voorbehoud werd opnieuw met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het sterk op! Afgelopen najaar zette zij samen met Dolf Jansen haar tanden in 2017 en dat bleek een oudejaarsconference zoals die hoort te zijn: vol rake grappen, scherpe observaties en indringende liedjes. In Alles is er gaat Louise Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 15 december 2018 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Joost Spijkers - SPIJKERS II

Joost Spijkers

SPIJKERS II

Met het theatrale concert Spijkers II zet Joost Spijkers, één van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe?! Het tweede muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en behaalde zelfs de top 10 van beste theatervoorstellingen 2017-2018 van De Theaterkrant. Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers. Daarom dit seizoen nog eenmaal op de planken, Spijkers II. Speciaal voor u.Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.Joost Spijkers: ‘Spijkers II is zeker nog geen eindstadium van wat ik wil maken. Je moet het zien als work in progress. Ik ben op zoek naar vitaliteit en levensvreugde. Met muziek, zang, dans en poëzie om het leven te vieren, daar ben ik thuis.’

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 22 december 2018 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Rosanne Philippens - Rosanne’s favoriete vioolsolo’s

Rosanne Philippens

Rosanne’s favoriete vioolsolo’s

Tot groot genoegen van alle aanwezige muziekliefhebbers stond topvioliste Rosanne Philippens vorig theaterseizoen al twee keer op ons podium, in respectievelijk de Dorpskerk en in zaal Onder de Hanenbalken. Dat vraagt onvermijdelijk om meer! Ab-Art is blij en trots dat Rosanne ook in dit theaterseizoen twee concerten in Abcoude wil spelen (zie ook pagina 45 van deze gids).Dit jaar heeft Rosanne haar meest favoriete vioolsolo’s vastgelegd op haar inmiddels vijfde cd, opgenomen in de Channel Classics Records. Daaraan voorafgaand heeft ze in maar liefst 12 Europese steden dit soloprogramma gespeeld: in een wijnbar in Santiago de Compostella, een atelier in Parijs, een kasteel in Zuid-Frankrijk, een fabriekshal in Boekarest, underground in haar woonplaats Berlijn. Als een ware reiziger in muziek. In het concert onder meer composities van Bach, Paganini, Tartini, Bartók, Enescu, Ysaÿe, Loevendie en, last but not least, van haarzelf.

€ 17.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 05 januari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Edsilia Rombley - The Piano Ballads & More (try-out)

Edsilia Rombley

The Piano Ballads & More (try-out)

In 2019 keert Edsilia Rombley terug in de -theaters met haar nieuwe show The Piano Ballads & More. Het idee voor deze tour ontstond tijdens het samenstellen van haar nieuwe album The Piano Ballads Volume II dat in het najaar van 2018 uitkomt. De theater-show bestaat uit een aaneenschakeling van prachtige liedjes, gebracht vanuit een verrassend kleine setting.In het gevarieerde programma presenteert Edsilia eigen nummers, afgewisseld met geweldige covers die zij op sprankelende wijze weet om te toveren tot een eigen geluid. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken The Piano Ballads & More tot een intense show die ontroert en vermaakt.

€ 20.00 (CJP: € 14.00)
Uitverkocht
zaterdag 12 januari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman - Genoeg nu over jou!

Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman

Genoeg nu over jou!

Als de dochter des huizes haar man verliest, is het de vraag wie daar het meeste onder lijdt: de dochter of haar moeder. De dochter is in staat het leven weer op te pakken, de moeder blijft hangen in diepe rouw. Maar was de relatie tussen schoonmoeder en zoon wel zo hecht? En hoe staat de (schoon-) vader in dit verhaal?Genoeg nu over jou! is een heerlijke, -bitterzoete komedie, waarmee actrice Ingeborg Elzevier (82) haar zestigjarig toneeljubileum viert. En natuurlijk doet ze dat in goed gezelschap. Annick Boer schitterde afgelopen -seizoen met haar komisch talent in de thrillerkomedie Aquarium, en ook de immer innemende en indrukwekkende Peter Tuinman staat op het podium.

€ 25.00 (CJP: € 17.00)
zaterdag 19 januari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Daniël Arends - Meer van hetzelfde (Deel 1)

Daniël Arends

Meer van hetzelfde (Deel 1)

‘Daar ben ik weer lieve mensen. Met mijn cynische grappen, quasi filosofische inhoud en gespeelde nonchalance. U krijgt vanavond alles exact zoals u dat van mij gewend bent. Behalve dan dat deze show echt niet meer te onderscheiden is van de vorige. Veel plezier met Meer van hetzelfde (Deel 1).’

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
Uitverkocht
donderdag 24 januari 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Tim Akkerman en band - Tim Akkerman sings The Boss

Tim Akkerman en band

Tim Akkerman sings The Boss

Hij steekt het niet onder stoelen of banken: Tim Akkerman is een enorme Bruce Springsteen-fan. Zijn songs, zijn prachtige teksten, maar vooral zijn uitmuntende live performance is een grote inspiratiebron voor deze Haagse muzikant. Na Tim’s uitverkochte clubtour kan een akoestisch theatervervolg niet uitblijven. In een setting die The Boss zelf ook verkoos: in New York zocht hij bijna een seizoen lang de intimiteit van het theater op. Met het album The Ghost of Tom Joad als onuitputtelijk bron van inspiratie zal Tim Akkerman een onvergetelijke avond vullen met een grootste ode aan The Boss.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)

Nog beperkt kaarten beschikbaar

donderdag 31 januari 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Alex Roeka en band - En Toen Ineens

Alex Roeka en band

En Toen Ineens

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies. In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn liedjes als Neem dit kleine hart van mij, Vuur en ijs, Kermis in Ravenstein, Lege ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
zondag 03 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 15:30 uur
Meneer Monster - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Meneer Monster

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd. En Andy en Terry hebben ons beloofd dat het een theaterknaller wordt boordevol indrukwekkende theatertechnische snufjes. Ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

€ 11.00
zaterdag 09 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
De Partizanen - Het leven an sich (try-out)

De Partizanen

Het leven an sich (try-out)

Lieve Partizaniër/beste geïnteresseerde,Op het moment van schrijven duurt het nog een jaar voordat u naar dit optreden kunt gaan kijken. In een jaar kan veel gebeuren. En wij houden niet van valse beloftes. We houden het dus kort. Belofte 1: Het wordt geen voorstelling over hoe het is om voor het eerst vader te zijn. Dat lijkt gezien ons beider privélevens op zo’n korte termijn geen haalbare kaart. Dat is dus alvast een hele geruststelling. Belofte 2: Wij gaan er alles, maar dan ook echt alles aan doen om u te verbazen, te verwarren, te ontroeren en heel hard te laten lachen. Wij zullen u kortom op geheel Partizaanse wijze kennis laten maken met: het leven an sich. We zien u graag!Thomas en Merijn, De PartizanenIn 2013 wint het duo moeiteloos de jury- en de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2013. Hun debuutprogramma De Partizanen werd in 2015 bekroond met de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende nieuwkomers. En u kent De Partizanen vast van DWDD waar zij sinds januari 2017 de nieuwe huiscabaretiers zijn en iedere vrijdag de week afsluiten met hun Weekdesk of van de columns bij het radioprogramma Spijkers met Koppen.

€ 15.00 (CJP: € 10.00)
zaterdag 16 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Remy van Kesteren - Releave

Remy van Kesteren

Releave

Als klassiek geschoolde harpist gaat Remy van Kesteren op ontdekkingstocht naar andere genres, zoals pop, minimal techno en improvisatie. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen composities: een mengeling van neoklassieke minimal, electronica en jazz, waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden. Remy durft met zijn muziek het avontuur op te zoeken en experimenten aan te gaan.In deze voorstelling gaat Remy een samenwerking aan met het Blauwe Uur, een collectief van lichtkunstenaars die erom bekend staan een ruimte om te kunnen toveren in een poëtische nieuwe wereld.

€ 16.00 (CJP: € 11.00)
zaterdag 02 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper - Turks Fruit

Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Turks Fruit

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren.

€ 25.00 (CJP: € 17.50)
donderdag 07 maart 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Kiki Schippers en Elke Vierveijzer - Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

Kiki Schippers en Elke Vierveijzer

Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

Allebei komen ze van de Koningstheateracademie in Den Bosch, de cabaretopleiding bij uitstek, waar Elke startte in het jaar dat Kiki afstudeerde. Ze vonden elkaar daar en nog steeds in de liefde voor het literaire lied en hun grote stemmen mengen feilloos met elkaar en klinken als een klok. Buiten dat ze elkaar bellen om lang zal ze leven te zingen wanneer een van beiden jarig is, graag met elkaar sparren en samenwerken, zijn ze ook nog eens elkaars grootste fan. Dat kan niet anders dan een bijzondere avond opleveren!

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
zaterdag 09 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Jan Beuving en Patrick Nederkoorn - Leuker kunnen we het niet maken

Jan Beuving en Patrick Nederkoorn

Leuker kunnen we het niet maken

Hoeveel soorten belasting zijn er? Wie likte eigenlijk al die blauwe enveloppen dicht? En kunnen we het écht niet leuker maken? Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken voor u in de kleinste letters en de grootste valkuilen van onze belastingdienst maar leggen ook de liefde bloot achter al die bureaucratie. Dé voorstelling met toegevoegde waarde!

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
dinsdag 12 maart 2019 | Dorpskerk Abcoude, 20:15 uur
Rosanne Philippens e.a. - Enescu Octet

Rosanne Philippens e.a.

Enescu Octet

Met speciaal door Rosanne Philippens uitgenodigde muzikale vrienden, allen musici van zeer hoog niveau, speelt ze in dit programma het door haar tot de allermooiste muziek verklaarde Enescu Octet voor strijkers. Tot het ensemble behoren ook Rosanne’s zus Julia Philippens, eveneens een gezegend viooltalent, en Niek Baar, de laatste winnaar van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back (2018).

€ 20.00 (CJP: € 14.00)
zaterdag 16 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Matroesjka - Brainwash

Matroesjka

Brainwash

In Brainwash fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar Brainwash. Je weet dat je het wilt.

€ 15.00 (CJP: € 10.00)
zaterdag 23 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Bertolf - Soelaas

Bertolf

Soelaas

Na zijn zeer goed ontvangen eerste theaterprogramma Bloedlijn komt Bertolf nu met een nieuwe show getiteld Soelaas. De regie is, net als bij Bloedlijn, in handen van Diederik van Vleuten. Bertolf zegt: ‘Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar.’ In Soelaas onderzoekt Bertolf hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft híj eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Misschien allebei? Hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert? In dit programma speelt Bertolf muziek van zijn nieuwste album en de allermooiste liedjes van z’n vorige platen. Al dit fraais wordt aangevuld met songs van zijn muzikale helden zoals Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon. Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost.

€ 20.00 (CJP: € 14.00)
zaterdag 30 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Alex Ploeg - Ultimatum

Alex Ploeg

Ultimatum

Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre.

€ 15.00 (CJP: € 10.00)
donderdag 04 april 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
The Four Baritones - In Concert

The Four Baritones

In Concert

De Four Baritones is een ensemble dat in 1999 begon toen vier vrienden, William Raaijman, Erik Abbink, Ties Mellema en Niels Bijl besloten dat het tijd was om hun gedeelde liefde voor de baritonsaxofoon te combineren. Een aantal jaren speelden en tourden ze, met origineel repertoire en gewaagde arrangementen van Beethoven, Led Zeppelin en vele anderen. Maar helaas, het ensemble kwam tot een abrupt einde toen Erik verhuisde naar Canada en, een paar jaar later William helaas overleed, ver voor zijn tijd ....Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en een aantal jaren geleden hebben Ties Mellema en Niels Bijl besloten het ensemble nieuw leven in te blazen, nu met Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande jazz-baritonsaxofonist en Tini Thomsen, die zich ontpopt heeft als uniek veelzijdige saxofoniste in zowel klassieke orkesten en ensembles als in pop- en jazzgroepen, waaronder haar eigen pop/jazz/funkgroep Max Sax. Deze brede opzet blijkt een groot succes: het heeft vele musici geïnspireerd om het initiatief te kopiëren en componisten getriggerd om te schrijven voor dit ensemble. Ties en Niels zijn nog steeds de ruggengraat van de oorspronkelijke vier baritons, En, door de jaren heen, zijn er verschillende beroemde baritonspelers uitgenodigd om deel uit te maken van en mee te spelen in het ensemble, om het veelzijdige concept van deze groep te waarborgen.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
zaterdag 13 april 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Dolf Jansen - Bijna (try-out)

Dolf Jansen

Bijna (try-out)

Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt Dolf Jansen geregeld naar andere vormen, een andere toon. In het voorjaar van 2018 leverde dat een tour op met westcoastmuziek en veel seks en drugs en rotondes, met de LSB Experience, in The Story of the Troubadour. In het voorjaar van 2019 worden het verhalen. Geen keihard cabaret, geen stampende stand up, maar verhalen. Met, natuurlijk, genoeg ruimte voor humor, improvisatie en poëzie, maar vooral verhalen. Bijna, zo heet de voorstelling. De ondertitel: 7 verhalen over onderweg zijn, en 1 over aankomen. Verhalen over de grote ingewikkelde wereld en je plek daarin, verlangen en verliezen, onverwachte afslagen en ontmoetingen die het allemaal de moeite waard maken. Verhalen over het leven. Want ook het leven is natuurlijk niet meer dan onderweg zijn, de vraag is alleen waarheen..

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
donderdag 18 april 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Sara Kroos - Leesvoorstelling Sara Kroos

Sara Kroos

Leesvoorstelling Sara Kroos

Tot eind maart 2019 speelt Sara Kroos haar in de pers luid bejubelde voorstelling Zonder Verdoving. Het Algemeen Dagblad noemde deze ‘Sara’s beste show ooit’ en gaf het programma het maximum van 5 sterren. Trouw, NRC Handelsblad en De Telegraaf waren met 4-sterrenrecensies al even enthousiast. Al tijdens deze huidige theatertour is Sara traditiegetrouw alweer druk aan het schrijven voor de volgende show. Direct na afloop van Zonder Verdoving geeft zij een aantal leesvoorstellingen met de teksten en verhalen voor haar nieuwe programma waarvan de titel op dit moment nog niet bekend is. We noemen het voorlopig: ‘Leesvoorstelling Sara Kroos’. Dus als u aan de wieg wilt staan van een nieuwe Sara Kroos-show: snel boeken.

€ 17.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 20 april 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Aart Staartjes en Victor Reinier - Een goed mens

Aart Staartjes en Victor Reinier

Een goed mens

Speciaal voor Aart Staartjes schreef Flip Broekman de thrillerkomedie Een goed mens, waarmee de wens om hem weer terug te zien op het toneel vervuld is. Met publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie Roem en al jaren hoofdrolspeler in de populaire televisieserie Flikken Maastricht, heeft hij de perfecte tegenspeler. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel. Een dokter krijgt aan het eind van zijn leven bezoek van een man, die niet van plan is ooit nog te vertrekken. Samen bespreken zij hun verwachtingen van het leven en waarom er zoveel anders is verlopen dan de bedoeling was. Is de jongere man naïef of is de oude dokter cynisch? Of komen ze er samen achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is? Waarom blijft de jongere man en wat hebben de twee mannen met elkaar gemeen? Een intrigerende thrillerkomedie, die velen een spiegel voorhoudt.

€ 25.00 (CJP: € 17.00)
zaterdag 18 mei 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Ellen ten Damme - Ellen ten Damme tries out

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme tries out

Wegens het enorme succes van ‘PARIS-BERLIN’ heeft Ellen ten Damme besloten deze theatertour in het najaar van 2018 met enkele maanden te verlengen. Met als hoogtepunt een optreden in Koninklijk Theater Carré op 16 november 2018. En dan komt Ellen in het najaar van 2019 met een nieuwe show. Ten behoeve van dit programma zal zij in het voorjaar van 2019 nieuwe nummers in ons theater gaan ‘try-outen’ in een kleine en intieme bezetting.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
Uitverkocht