donderdag 24 januari 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Tim Akkerman en band - Tim Akkerman sings The Boss

Tim Akkerman en band

Tim Akkerman sings The Boss

Hij steekt het niet onder stoelen of banken: Tim Akkerman is een enorme Bruce Springsteen-fan. Zijn songs, zijn prachtige teksten, maar vooral zijn uitmuntende live performance is een grote inspiratiebron voor deze Haagse muzikant. Na Tim’s uitverkochte clubtour kan een akoestisch theatervervolg niet uitblijven. In een setting die The Boss zelf ook verkoos: in New York zocht hij bijna een seizoen lang de intimiteit van het theater op. Met het album The Ghost of Tom Joad als onuitputtelijk bron van inspiratie zal Tim Akkerman een onvergetelijke avond vullen met een grootste ode aan The Boss.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
Uitverkocht
donderdag 31 januari 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Alex Roeka en band - En Toen Ineens

Alex Roeka en band

En Toen Ineens

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies. In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn liedjes als Neem dit kleine hart van mij, Vuur en ijs, Kermis in Ravenstein, Lege ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
zondag 03 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 15:30 uur
Meneer Monster - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Meneer Monster

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd. En Andy en Terry hebben ons beloofd dat het een theaterknaller wordt boordevol indrukwekkende theatertechnische snufjes. Ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

€ 11.00
Uitverkocht
zondag 03 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 13:15 uur
Meneer Monster - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (extra voorstelling)

Meneer Monster

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (extra voorstelling)

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd. En Andy en Terry hebben ons beloofd dat het een theaterknaller wordt boordevol indrukwekkende theatertechnische snufjes. Ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

€ 11.00
zaterdag 09 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
De Partizanen - Het leven an sich (try-out)

De Partizanen

Het leven an sich (try-out)

Lieve Partizaniër/beste geïnteresseerde,Op het moment van schrijven duurt het nog een jaar voordat u naar dit optreden kunt gaan kijken. In een jaar kan veel gebeuren. En wij houden niet van valse beloftes. We houden het dus kort. Belofte 1: Het wordt geen voorstelling over hoe het is om voor het eerst vader te zijn. Dat lijkt gezien ons beider privélevens op zo’n korte termijn geen haalbare kaart. Dat is dus alvast een hele geruststelling. Belofte 2: Wij gaan er alles, maar dan ook echt alles aan doen om u te verbazen, te verwarren, te ontroeren en heel hard te laten lachen. Wij zullen u kortom op geheel Partizaanse wijze kennis laten maken met: het leven an sich. We zien u graag!Thomas en Merijn, De PartizanenIn 2013 wint het duo moeiteloos de jury- en de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2013. Hun debuutprogramma De Partizanen werd in 2015 bekroond met de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende nieuwkomers. En u kent De Partizanen vast van DWDD waar zij sinds januari 2017 de nieuwe huiscabaretiers zijn en iedere vrijdag de week afsluiten met hun Weekdesk of van de columns bij het radioprogramma Spijkers met Koppen.

€ 15.00 (CJP: € 10.00)

Nog beperkt kaarten beschikbaar

zaterdag 16 februari 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Remy van Kesteren - Releave

Remy van Kesteren

Releave

Als klassiek geschoolde harpist gaat Remy van Kesteren op ontdekkingstocht naar andere genres, zoals pop, minimal techno en improvisatie. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen composities: een mengeling van neoklassieke minimal, electronica en jazz, waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden. Remy durft met zijn muziek het avontuur op te zoeken en experimenten aan te gaan.In deze voorstelling gaat Remy een samenwerking aan met het Blauwe Uur, een collectief van lichtkunstenaars die erom bekend staan een ruimte om te kunnen toveren in een poëtische nieuwe wereld.

€ 16.00 (CJP: € 11.00)
zaterdag 02 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper - Turks Fruit

Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Turks Fruit

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren.

€ 25.00 (CJP: € 17.50)
donderdag 07 maart 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Kiki Schippers en Elke Vierveijzer - Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

Kiki Schippers en Elke Vierveijzer

Waar & Zonder Genade (dubbelprogramma)

Allebei komen ze van de Koningstheateracademie in Den Bosch, de cabaretopleiding bij uitstek, waar Elke startte in het jaar dat Kiki afstudeerde. Ze vonden elkaar daar en nog steeds in de liefde voor het literaire lied en hun grote stemmen mengen feilloos met elkaar en klinken als een klok. Buiten dat ze elkaar bellen om lang zal ze leven te zingen wanneer een van beiden jarig is, graag met elkaar sparren en samenwerken, zijn ze ook nog eens elkaars grootste fan. Dat kan niet anders dan een bijzondere avond opleveren!

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
zaterdag 09 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Jan Beuving en Patrick Nederkoorn - Leuker kunnen we het niet maken

Jan Beuving en Patrick Nederkoorn

Leuker kunnen we het niet maken

Hoeveel soorten belasting zijn er? Wie likte eigenlijk al die blauwe enveloppen dicht? En kunnen we het écht niet leuker maken? Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken voor u in de kleinste letters en de grootste valkuilen van onze belastingdienst maar leggen ook de liefde bloot achter al die bureaucratie. Dé voorstelling met toegevoegde waarde!

€ 18.00 (CJP: € 12.00)

Nog beperkt kaarten beschikbaar

dinsdag 12 maart 2019 | Dorpskerk Abcoude, 20:15 uur
Rosanne Philippens e.a. - Enescu Octet

Rosanne Philippens e.a.

Enescu Octet

Met speciaal door Rosanne Philippens uitgenodigde muzikale vrienden, allen musici van zeer hoog niveau, speelt ze in dit programma het door haar tot de allermooiste muziek verklaarde Enescu Octet voor strijkers. Tot het ensemble behoren ook Rosanne’s zus Julia Philippens, eveneens een gezegend viooltalent, en Niek Baar, de laatste winnaar van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back (2018).

€ 20.00 (CJP: € 14.00)
zaterdag 16 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Matroesjka - Brainwash

Matroesjka

Brainwash

In Brainwash fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar Brainwash. Je weet dat je het wilt.

€ 15.00 (CJP: € 10.00)
zaterdag 23 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Bertolf - Soelaas

Bertolf

Soelaas

Na zijn zeer goed ontvangen eerste theaterprogramma Bloedlijn komt Bertolf nu met een nieuwe show getiteld Soelaas. De regie is, net als bij Bloedlijn, in handen van Diederik van Vleuten. Bertolf zegt: ‘Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar.’ In Soelaas onderzoekt Bertolf hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft híj eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Misschien allebei? Hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert? In dit programma speelt Bertolf muziek van zijn nieuwste album en de allermooiste liedjes van z’n vorige platen. Al dit fraais wordt aangevuld met songs van zijn muzikale helden zoals Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon. Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost.

€ 20.00 (CJP: € 14.00)
zaterdag 30 maart 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Alex Ploeg - Ultimatum

Alex Ploeg

Ultimatum

Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre.

€ 15.00 (CJP: € 10.00)
donderdag 04 april 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
The Four Baritones - In Concert

The Four Baritones

In Concert

De Four Baritones is een ensemble dat in 1999 begon toen vier vrienden, William Raaijman, Erik Abbink, Ties Mellema en Niels Bijl besloten dat het tijd was om hun gedeelde liefde voor de baritonsaxofoon te combineren. Een aantal jaren speelden en tourden ze, met origineel repertoire en gewaagde arrangementen van Beethoven, Led Zeppelin en vele anderen. Maar helaas, het ensemble kwam tot een abrupt einde toen Erik verhuisde naar Canada en, een paar jaar later William helaas overleed, ver voor zijn tijd ....Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en een aantal jaren geleden hebben Ties Mellema en Niels Bijl besloten het ensemble nieuw leven in te blazen, nu met Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande jazz-baritonsaxofonist en Tini Thomsen, die zich ontpopt heeft als uniek veelzijdige saxofoniste in zowel klassieke orkesten en ensembles als in pop- en jazzgroepen, waaronder haar eigen pop/jazz/funkgroep Max Sax. Deze brede opzet blijkt een groot succes: het heeft vele musici geïnspireerd om het initiatief te kopiëren en componisten getriggerd om te schrijven voor dit ensemble. Ties en Niels zijn nog steeds de ruggengraat van de oorspronkelijke vier baritons, En, door de jaren heen, zijn er verschillende beroemde baritonspelers uitgenodigd om deel uit te maken van en mee te spelen in het ensemble, om het veelzijdige concept van deze groep te waarborgen.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
zaterdag 13 april 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Dolf Jansen - Bijna (try-out)

Dolf Jansen

Bijna (try-out)

Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt Dolf Jansen geregeld naar andere vormen, een andere toon. In het voorjaar van 2018 leverde dat een tour op met westcoastmuziek en veel seks en drugs en rotondes, met de LSB Experience, in The Story of the Troubadour. In het voorjaar van 2019 worden het verhalen. Geen keihard cabaret, geen stampende stand up, maar verhalen. Met, natuurlijk, genoeg ruimte voor humor, improvisatie en poëzie, maar vooral verhalen. Bijna, zo heet de voorstelling. De ondertitel: 7 verhalen over onderweg zijn, en 1 over aankomen. Verhalen over de grote ingewikkelde wereld en je plek daarin, verlangen en verliezen, onverwachte afslagen en ontmoetingen die het allemaal de moeite waard maken. Verhalen over het leven. Want ook het leven is natuurlijk niet meer dan onderweg zijn, de vraag is alleen waarheen..

€ 18.00 (CJP: € 12.00)
Uitverkocht
donderdag 18 april 2019 | Onder de Hanenbalken boven 'De Eendracht', 20:15 uur
Sara Kroos - Leesvoorstelling Sara Kroos

Sara Kroos

Leesvoorstelling Sara Kroos

Tot eind maart 2019 speelt Sara Kroos haar in de pers luid bejubelde voorstelling Zonder Verdoving. Het Algemeen Dagblad noemde deze ‘Sara’s beste show ooit’ en gaf het programma het maximum van 5 sterren. Trouw, NRC Handelsblad en De Telegraaf waren met 4-sterrenrecensies al even enthousiast. Al tijdens deze huidige theatertour is Sara traditiegetrouw alweer druk aan het schrijven voor de volgende show. Direct na afloop van Zonder Verdoving geeft zij een aantal leesvoorstellingen met de teksten en verhalen voor haar nieuwe programma waarvan de titel op dit moment nog niet bekend is. We noemen het voorlopig: ‘Leesvoorstelling Sara Kroos’. Dus als u aan de wieg wilt staan van een nieuwe Sara Kroos-show: snel boeken.

€ 17.00 (CJP: € 12.00)
zaterdag 20 april 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Aart Staartjes en Victor Reinier - Een goed mens

Aart Staartjes en Victor Reinier

Een goed mens

Speciaal voor Aart Staartjes schreef Flip Broekman de thrillerkomedie Een goed mens, waarmee de wens om hem weer terug te zien op het toneel vervuld is. Met publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie Roem en al jaren hoofdrolspeler in de populaire televisieserie Flikken Maastricht, heeft hij de perfecte tegenspeler. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel. Een dokter krijgt aan het eind van zijn leven bezoek van een man, die niet van plan is ooit nog te vertrekken. Samen bespreken zij hun verwachtingen van het leven en waarom er zoveel anders is verlopen dan de bedoeling was. Is de jongere man naïef of is de oude dokter cynisch? Of komen ze er samen achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is? Waarom blijft de jongere man en wat hebben de twee mannen met elkaar gemeen? Een intrigerende thrillerkomedie, die velen een spiegel voorhoudt.

€ 25.00 (CJP: € 17.00)
zaterdag 18 mei 2019 | Theater Piet Mondriaan, 20:15 uur
Ellen ten Damme - Ellen ten Damme tries out

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme tries out

Wegens het enorme succes van ‘PARIS-BERLIN’ heeft Ellen ten Damme besloten deze theatertour in het najaar van 2018 met enkele maanden te verlengen. Met als hoogtepunt een optreden in Koninklijk Theater Carré op 16 november 2018. En dan komt Ellen in het najaar van 2019 met een nieuwe show. Ten behoeve van dit programma zal zij in het voorjaar van 2019 nieuwe nummers in ons theater gaan ‘try-outen’ in een kleine en intieme bezetting.

€ 22.00 (CJP: € 16.00)
Uitverkocht